IN HET MIDDEN brengt AKV|St.Joost alumni van zowel Den Bosch als Breda bij elkaar om in TAC (Temporary Art Center) te Eindhoven een werkperiode aan te gaan, gevolgd door een expositie. Centraal hierin staan experiment, ontwikkeling van en reflectie op het werk(proces).

IN HET MIDDEN is in het leven geroepen om de werkdynamiek en -besprekingen uit de academietijd te kunnen herbeleven, in een setting die past bij de huidige behoeftes en vragen van de beeldend kunstenaars.

Door samen een intensieve werkperiode in dezelfde ruimte aan te gaan blijken ontwikkelingen sneller te gaan. De diversiteit in disciplines, van schilder tot performer of fotograaf, opent nieuwe samenwerkingen en geeft tevens een breed beeld van de paden die kunstenaars kunnen bewandelen. Naast het maken en herzien van werk is er de gelegenheid voor de deelnemers om evenementen en andere openbare activiteiten te initiëren – het stimuleert het nemen van initiatief en creëert ruimte voor experiment.

Om meer verdieping te creëren in werk en proces zijn er tijdens de expositieperiode op vier verschillende dagen gastsprekers aanwezig die tijdens vrij toegankelijke gesprekken in zullen gaan op het werk van de deelnemers, publiek is hierbij zeer welkom.

TAC: een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur, waarnaast diverse expositieruimtes ook een ateliercomplex en een restaurant zijn ondergebracht, is hier de perfecte locatie voor!

“Wij willen de nieuwe ontwikkelingen laten zien, de experimenten en de conflicten, de ontmoeting van publiek en makers; Dat willen we allemaal door elkaar laten lopen. Het professionele experiment, dat vinden we interessant. We zijn dan ook blij dat we de expositie In Het Midden bij ons mogen verwelkomen. Rob Veldhuijsen (directeur van TAC)